"Встречай огонь, объединяющий мир! Эволюционирующие Люди (Люби), объединяйтесь!"         

"Встречай огонь, объединяющий мир! Эволюционирующие Люди (Люби), объединяйтесь!"         

Юрий

Основатель СПАРТЫ - Юрий Давыдов

Останні пригоди мушкетерів

Комуну-утопію "Портос" заснували ті, кого на Русі, з легкої руки Шукшина, називають "чудиками", а людство - мрійниками, романтиками, реформаторами. П.О.Р.Т.О.С. – це "Поетизоване Об'єднання Розробки Теорії Загальнонародного Щастя". Зібралися хлопчаки, дівчата, реформатори та заснували під Люберцями комуну. Витягували безпритульних з метро, ​​з теплоцентралей, з горищ, приставляли до роботи та змушували вчитися. Все як робив Макаренко. Дитяче самоврядування, гарна форма. Прапори на баштах.

Комуна могла б прогоріти, але вона не прогоріла, бо її засновники належать до тих 2% роду людського, що можуть працювати без матеріальних стимулів. У вони викуповують невеликі фабрики і заводи й одержують прибутки вище, ніж традиційних виробництвах, а ділять її порівну. У Франції вони пасуть у горах овець, фарбують шерсть, виготовляють сири, організовують художні промисли.

Я не мисливець до комун, але якщо 2 відсотки не тягнуть туди насильно решту 98 відсотків, то життя в такій громаді – їхня особиста справа. Ганді називав це "ашрам", а засновники Ізраїлю - "кібуц". Такі громади організовували послідовники Толстого, і Сталін їх пересаджував. Не ті портрети висіли на стінах. Замість Сталіна у френчі – Толстой у сорочці та з бородою. Фур'є, Оуен, Сен-Сімон, Томас Мор мріяли про щось таке. Фанати Чернишевського в 60-ті роки XIX століття організовували швейні та палітурні майстерні "за вірою Павлівною".

Портосівці обробляли поле, розводили худобу. Процвітали. Купили машини, телевізори, оргтехніку. Але вони мали ще вищу мету. Вивчали есперанто, завели двопалатний парламент та хотіли навчити людство керувати собою самостійно, без допомоги політиків. Керувати, з їхньої точки зору, повинні поети і мислителі, найрозумніші, найталановитіші, найдобріші. Уранополіс. Була спроба створити таке місто в Елладі у V столітті до н.е. Він існував 5 років, потім його захопили та пограбували. Як там сказав Ієшуа Га-Ноцрі? "Людство дивитиметься на сонце крізь прозорий кристал". А що відповів Понтій Пілат? "Це царство ніколи не настане".

До речі, есперантисти не забували протестувати проти чеченської війни, як усі чудики та ідеалісти на світі. Нагадую: комуну розорили, власність конфіскували, колишніх безпритульних розігнали по казенних притулках тюремного типу, звідки вони повернулися до підвалів та горищ. Організатори отримали цілий букет статей: від 208-ї (незаконне збройне формування) до 127-ї та 117-ї (незаконне позбавлення волі та катування). Однак при розгромі комуни міліція вивозила не стволи, які зводилися до зареєстрованої мисливської рушниці, а телевізори та комп'ютери. Юрій Давидов - 3,5 роки в'язниці та 2,5 роки у "Білих Стовпах" - за "реформаторське марення". Євген Привалов – 4 роки та 3 місяці таборів. Тетяна Ломакіна – 4 роки 2 місяці у Можайській колонії. Давно ми не чули про "реформаторський марення". Двадцять років не чули.

І ось справа знову в суді; Цього разу судять Юлію Приведену, яка вже посиділа і в жахливій Калузькій обласній в'язниці, і в ІТТ, а зараз під підпискою про невиїзд, поки суд намагається відправити її на експертизу до Інституту Сербського, а адвокат Трепашкін опротестовує це рішення. Ті ж статті, той же "маячня соціального реформаторства". По Беранжі: "Олов'яних солдатиків строєм по шнурочку рівняємося ми, трохи з роду виходять уми: "Смерть божевільним!" - Ми люто виємо".

Портосівці ходили на марші незгодних, захищали Ходорковського та того ж Трепашкіна. Ось про них і згадали. Українське телебачення показує свою Харківську комуну з гордістю, а Москва вимагає видачі російських портосівців, які втекли до українців. Пам'ятаєте "Пікнік на узбіччі" Стругацьких? Біжить до Золотої кулі юний Артур і чує: "Щастя всім, даремно, і нехай ніхто не піде скривдженим!" І його скручує та вбиває пастка Зони - "м'ясорубка".

Росія - це Зона, вже 92 роки (за вирахуванням перших трьох ельцинських років до чеченської війни), усюди "комарині пліші" та "відьомий холодець", і абсолютна більшість давно стала сталкерами, щоб вижити, а 2 відсотки чудиків - не можуть. Тому на них чекає "м'ясорубка".

01 Травня 2009 Валерія Новодворська на Грані.ру.