"Встречай огонь, объединяющий мир! Эволюционирующие Люди (Люби), объединяйтесь!"         

"Встречай огонь, объединяющий мир! Эволюционирующие Люди (Люби), объединяйтесь!"         

Юрий

Основатель СПАРТЫ - Юрий Давыдов

Будують ЩАСТЯ під Харковом

БУДІВЕЛЬНИКИ НОВОЇ ІДЕОЛОГІЇ ПІД ХАРКІВОМ

Шукати Щастя вони задумали наприкінці 80-х. Молоді люди з різних міст Союзу, вони заявили на всю країну, що збираються перебудувати суспільство: викорінять куріння, наркоманію та пияцтво та навчать людей поезії. Згодом у них з’явилися експериментальні господарства в Росії та Україні. Вони стали називатися «П.О.Р.Т.О.С.» — «Поетизоване Об’єднання Розробки Теорії Загальнонародного Щастя» та впроваджувати свої правила на місцях.

НІ ТИЖНЯ БЕЗ РИФМИ


Поселенці взяли в оренду кілька гектарів землі, обробляють ділянки, утримують підсобне господарство. 30 осіб віком від 20 до 55 років вирощують свинок, корівок, кроликів та коней. У магазин ходять тільки за сіллю та сірниками.

Службовий автомобіль, надісланий з комуни, вирулив на заміську трасу у напрямку Люботина.

Засновник і директор незвичайного господарства Юрій Давидов, що розташувався на передньому сидінні, з ходу почав розповідати про своє дітище. «Господарство наше одразу біля річки», — показує Давидов, — «А на іншому березі спиртзавод. Ми у них як більмо в оці, тому що непитущі. Ще й кажемо їм: ви що народ спаюєте?! Директор нас на дух не переносить: мало того, що ми пиячити не збираємося, так ще й у сусідніх селищах люди пити перестають завдяки нам.А у нас з випивкою дуже суворо – не можна зовсім. І курити теж. Якщо когось помітять – штраф 100 гривень. підопічним культурну альтернативу: у комуні чудова бібліотека, комп’ютер і навіть синтезатор у розпорядженні будь-якого новачка. Все це — спільне, так само як посуд та домашній інвентар”.

Ще один обов’язковий елемент організації – написання соціальної поезії на тему «Що робити для Щастя Батьківщини? — Ділюсь власним позитивним, корисним досвідом!». Тому комуна і називається «С.П.А.Р.Т.А.», що розшифровується як Сільськогосподарська Поетизована Асоціація Розвитку Трудової Активності.

САРАЙ ГОГОЛЯ, ТУАЛЕТ СТАЛІНА.

На вигляд «С.П.А.Р.Т.А.» у селищі Караван, де розквартувалася комуна, звичайнісіньке господарство, яких багато в Харківській області, але якщо придивитися…

Наприклад, всі будівлі мають імена. Корівник, наприклад, називається «Лікург» — на честь законодавця стародавньої Спарти. А будматеріали ПОРТОСівці тримають у сараї «Гоголь», ім’я великого письменника написано на гаражі великими літерами. Невідомо, як автор «Мертвих душ» відреагував на таке «увічнення», але для спартанців це звичайна практика. Пушкіна, Гоголя та Хмельницького ПОРТОСівці шанують, тому дали їхні імена виключно корисним приміщенням – сараям. «А Сталін був злий чоловік», — каже Юрій Давидов, — «Тому ми назвали на його честь туалет. Ще у нас є туалет «Єльцин» — це йому за те, що він зробив із Радянським Союзом». Навіть машини в господарстві іменні, причому авто намагаються величати на космічну тематику, наприклад: «Гагарін», «Ціолковський» та «Корольов». А гараж, у якому вони стоять – «Байконур».

125 КГ М’ЯСА НА РІК.

Стань Щасливим — головне гасло в комуні.

Щоразу Давидов не втомлюється ставити новим риторичне питання: «Що таке Щастя?», і сам також відповідає на нього: «Це сума позитивних емоцій, що переважають над негативними внаслідок Розумного Доброго способу життя. Я довго думав: як це так виходить, що Щастя потрібно всім, а ніхто цим питанням серйозно не займається.Ми розробили технологію, як зробити людей і слов’янські держави — Росію, Україну та Білорусь (спочатку хоча б їх) щасливими. Зараз застосовуємо цю технологію на маленькій ділянці в нашому господарстві. , виходить!У нас чотири садиби, свинки, корівки, коні.На кожну людину в рік виходить по 125 кг м’яса.Всі продукти екологічно чисті: щоб ми генномодифіковане їли, це ні-ні!І люди зустрічають кожен день з усмішкою і працюють з задоволенням У нашій Піфагорівській математичній «Теорії Щастя» це звучить так:

коефіцієнт Щастя детермінується і корелюється з рівнем продуктивності праці в усіх 7 сферах Душі.»

Тетяна Винокурова,
харківська газета «СЬОГОДНІ» за 28 жовтня 2008